Öğrencilerin Dikkatine; “CHE 490 Eğitim Planı Destekleyici Alan Dersi” Hakkında

2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı Güz yarıyılından itibaren Teknik Seçmeli “CHE 490 Eğitim Planı Destekleyici Alan Dersi” (3+0)3 eğitim planına eklenmiştir.

Toplamda yaklaşık 42 saatlik çeşitli alanlarda alınmış sertifikası bulunan öğrenciler bir teknik seçmeli ders yerine CHE 490 dersine kayıt yapabilir.

Eğitimler;

1. Ulusal ve Uluslararası eğitim kurumlarından alana hitap eden veya alanı destekleyici dersleri kapsayan sertifikalar:
  • Yaz veya kış okulları
  • İşletme, pazarlama , tasarım, yazılım programları eğitimleri (UDEMY, COURSERA,  vs)
  • Finansal okur yazarlık
  1. Mesleki kuruluşların verdiği kurslar veya eğitim sertifikaları (KMO, MMO vs gibi)
  • Yangın, patlama ve güvenlik seminerleri
  • Çevre ile ilgili kanunların çerçevesinde sanayi kuruluşlarına verilen eğitimler-REACH, KAZA vs gibi

Bu dönem CHE 490 dersinin ilk kez açılmasından dolayı dönem içinde sertifika saatlerini tamamlamaya yönelik çalışmalar kabul edilecektir. Ancak, katılınan programlar için alınan sertifikaların, program içerik ve detaylarının dönem sınavları başlamadan 2 hafta öncesine kadar 25 Aralık 2023 tarihinden önce CHE 490 dersini veren Prof. Dr. Aysun Sofuoğlun’a teslim edilmesi gereklidir.

CHE 490 dersi kapsamında, dönem sonunda alınan eğitimlere yönelik sunum yapılarak, notlandırma yapılacaktır.