Sıkça Sorulan Sorular

Kimya mühendisleri, maddelerin kimyasal ve fiziksel süreçlerini inceleyip, yeni geliştirilen teknolojiyle ürünlerin daha verimli kullanılmasını sağlar. Disiplinlerarası mühendislik dallarından olması nedeniyle kimya mühendislerinin; fizik, kimya ve matematik gibi farklı alanlarda üstün bilgiye sahip olması gerekir. 

Kimya mühendisi, üretim süreçlerine katılacak olan maddelerin daha kullanışlı hale gelmesini sağlar. Kimya mühendisleri; petrol, ilaç, kozmetik, biyoteknoloji, gıda, katalizör, yakıt ve enerji endüstrileri, ve aynı zamanda savunma sanayii, uzay araştırmaları, uçak ve havacılık sanayii ile elektronik teknolojisi gibi farklı alanlarda çalışabilir.

 

Bölümümüzde toplam 16 adet Profesör ,3 adet Doçent ve  3 adet  Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere 16 tam zamanlı öğretim üyesi görev yapmaktadır. Herbir öğretim üyemiz ortalama 20 lisans öğrencisinin danışmanlığını yapmaktadır.

Yan Dal ; Kendi bölümünün lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini sağlamak amacıyla Yan Dal uygulaması yapılır.  Yan Dal programına kayıtlı öğrencilerin bu programı tamamlamaları için, her iki program için ortak alınmış ve/veya karşılıklı her iki programa birden sayılmış olan dersler dışında ilgili yan dal programında yer alan ve yan dal programını açan bölüm tarafından verilen en az 12 kredilik ders almaları gerekmektedir.

İYTE Kimya Mühendsiliği Bölümü öğrencilerine Yan Dal uygulayan bölümler, Fizik Bölümü, Kimya Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’dür.

Çift Ana Dal; Bölümümüzde lisans programını üstün başarı ile yürüten öğrencilerin aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması alabilmelerini sağlamak amacıyla Çift Ana Dal yapmalarına olanak sağlanmıştır. Kendi bölümünden mezuniyet hakkını elde eden ve çift ana dal programını en az 2,50 ortalama ile tamamlayan öğrenciye ikinci ana dal lisans diploması verilir. Çift ana dal programı en az 36 krediden oluşur.

İYTE Kimya Mühendsiliği Bölümü öğrencilerine Çift Ana Dal uygulayan bölümler: Fizik Bölümü, Kimya Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’dür.

Evet mümkündür. Erasmus+ Programı, öğrencilerimizin Avrupa Birliği’nde yer alan yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmelerine, kurum ve kuruluşlarda staj çalışmaları yaparak uygulamalı iş deneyimi elde etmelerine olanak sağlamaktadır. 22 ülke ile 98 ikili anlaşması bulunan Enstitümüzde bugüne kadar 765’i öğrenim hareketliliği, 219’u staj hareketliliği olmak üzere toplam 984 öğrencimiz Erasmus Programından yararlanarak yurtdışında aldıkları eğitimi gösterme ve farklı bir bakış açısı edinme fırsatı yakalamıştır. Siz de Erasmus Programı’ndan yaralanarak bu fırsatı elde etmek isterseniz Uluslararası İlişkiler Ofisi ile bağlantıya geçebilirsiniz.

İYTE Uluslarası İlişkiler Ofisi için tıklayınız.

 

Mezunlarımızın bir kısmı Yüksek Lisans ve Doktora programlarına devam etmektedir. Diğer çalışan mezunlarımızın önemli bir bölümü özel sektörde üretim yapan firmalarda çalışmaktadırlar.

Mezunlarımızın Elektronik, Enerji, Boya, Tekstil, Gıda, Medikal, Petrokimya, Kimyevi madde ve yurt içi yurt duşı akademi alanında çalışmaktadırlar.

 

Bölümümüzde 3 Adet Lisans Laboratuvarı, 6 adet Araştırma Laboratuvarı,

12 adet Proje Laboratuvarı ve 9 adet Aletli Ölçüm ve Analiz Laboratuvarı mevcuttur. Her bir laboratuvarımızda teknolojiyi takip eden analizlerimiz yapılmaktadır. Ayrıca Araştırma ve Proje laboratuvarlarında bölüm öğretim üye ve yardımcıları kendi araştırma alanları ile ilgili çalışmalar yapmaktadırlar.