CHE 490 Dersi Hakkında

CHE 490
EĞİTİM PLANI ALAN DESTEKLEYİCİ DERS

Ders Kimya Mühendisliği eğitimi sırasında, derslerinizin karşılamadığı alan bilgisini ve kişisel gelişiminizi desteklemek amacıyla, kurum dışı-meslek odalar, yabancı veya Türk üniversiteleri tarafından düzenlenen, Coursera, Udemy vs. gibi kuruluşların düzenlediği sertifika veren programlardan 4 yıl içinde aldığınız sertifikaları dersin başlangıcında teslim etmeniz gereken bir ders kapsamındadır ve bir teknik seçmeli ders yerine sayılmaktadır.

Peki neler istenmektedir?

 En az 42 saatlik sertifika beyan edilmeli. 42 saatin üstünde olması önemlidir. Gelecek yıllar için süre 64 saate yükseltilmiştir.
 Sertifikaların en az biri başarı sertifikası olmalıdır.
 Farklı sertifika varlığı önemlidir.
 Sertifika dağılımı %30 sosyal, %70 teknik içerikli olmak zorundadır.
 Ders başlangıcından önce sertifikalar alınmış olmallıdır. Özellikle gelecek yıllarda almayı düşünenlerin dikkatine!!
 Ders kapsamında her bir sertifikanın verilen yer tarafından beyan edilen içeriği ve sertifikasını içeren dosya teslim edilmelidir.
 Ders kapsamında her bir sertifikayla ilgili sunum yapılacak ve soru sorulacaktır.
 Mezuniyet aşamasına gelen öğrencilerimizin alması yönünde bir uygulama yapılacaktır.
 Bu döneme mahsus dönemden 1 ay öncesine (6 Mayıs 2024) kadar süre tanınacaktır.