Çift Ana Dal / Yan Dal Programları

Bölümümüzde lisans programını üstün başarı ile yürüten öğrencilerin aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması alabilmelerini sağlamak amacıyla  Çift ana dal yapmalarına olanak sağlanmıştır.

İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Çift Ana Dal uygulayan bölümler; Fizik Bölümü, Kimya Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’dür.

İYTE ÇİFT ANA DAL PROGRAMI YÖNERGESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ÇİFT ANA DAL PROGRAMI EĞİTİM PLANI İÇİN TIKLAYINIZ

Kendi bölümünün lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini sağlamak amacıyla yan dal uygulaması yapılır.

İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Yan Dal uygulayan bölümler ;  Fizik Bölümü, Kimya Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’dür.

İYTE YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Kimya Mühendisliği Bölümü İYTE Fen ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerine “Kimyasal Süreç ve Ürün Mühendisliği” Yan Dal Programı’nı önermektedir. Yan Dal Programı’nı tamamlamak için ilgili yönetmelik çerçevesinde 18 kredilik ders alınması gerekmektedir.

KİMYASAL ÜRÜN VE SÜREÇ MÜHENDİSLİĞİ YAN DAL PROGRAMI DERSLERİ*

CHE 201 Mühendislikte Madde ve Enerji Denklikleri (3+0)3

CHE 220 Termodinamik I (3+0)3

CHE 302 Kimyasal Kinetik ve Reaktör Tasarımı (4+0)4

CHE 311 Isı ve Kütle Aktarımı (3+2)4

CHE 312 Ayırma İşlemleri (3+2)4

* Yan Dal Programı’ndaki derse eşdeğer bir dersin Ana Dal Eğitimi sırasında alınması durumunda, eşdeğer ders her iki programın da not dökümünde (transkript) gösterilecektir.